Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az oktatásban, kultúrában képes leírás - QR kód.tlap.hu
részletek »

Az oktatásban, kultúrában - QR kód.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: qrkod.tlap.hu » Az oktatásban, kultúrában
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az oktatásban

Az oktatásban

Egy dolog az eszközök megfelelő használata, de ezen használatnak értelmet: célt és tartalmat kell kapnia. Magát az eszközt nem elég birtokolni, kezelni, a hozzá kapcsolható és rendelkezésre álló tömérdek IKT alkalmazás, eszköz közül ki kell tudni választani a számunkra megfelelőt, mellyel könnyíthetjük, segíthetjük az életünket, azonban az irányítást nem szabad átadnunk. A motiváció felébresztése és megtartása is fontos feladat. A tartalom-motiváció kettőse sok különböző műveltségi terület kapcsolatát és összefüggéseit tárhatja fel és világíthatja meg, elősegítheti a résztvevők közötti kooperáció fejlődését és a használattal járó íratlan szabályok elsajátítását teszi lehetővé. A QR kód, mint új, érdekes és egyre inkább elterjedt technológia lehetőséget teremt a mobiltelefon és internet használatának kibővítésére és motivációs iránymutatásra.

Beszéló tanulókártyák

Beszéló tanulókártyák

Képeslap méretű kártyák QR kóddal, így okostelefonnal rögtön meg is tudod hallgatni a párbeszédeket! 100 hasznos mindennapi párbeszéd angolul a párbeszéd hasznos panelmondatai kiemelve magyar jelentéssel angol-magyar szószedet profi minőségű hanganyagok.

Egy vetélkedő margójára

Egy vetélkedő margójára

Közel két hónapja vetélkedőt szerveztünk a zsombói iskolában (kétlaki tanár vagyok :) ), melynek apropóját a Comenius partnerek látogatása adta. Ezen a napon azt volt a célunk, hogy az iskola már nyelvet tanuló diákjai együtt töltsenek egy egész délelőttöt a vendégekkel, miközben közösen feladatokat oldottak meg. A gyerekek egy Log Card-ot kaptak, amely egy mappához volt hasonló, s ebbe gyűjtötték össze titkos kódokat.

Telefonos idegenvezetés a Rákóczi-várban

Telefonos idegenvezetés a Rákóczi-várban

A Szerencsi ÁMK 2012. június 22-től egyedi és egyéni idegenvezetést biztosít a Rákóczi-várban ha a látogató rendelkezik okostelefonnal. Szükség esetén a szolgáltatás igénybevételéhez az intézmény ingyenesen elérhető internetes WIFI hálózata is igénybe vehető. Az érdeklődők, akik androidos telefonnal rendelkeznek, egy kétdimenziós, QR kód beolvasásával az interneten rögzített audiovizuális tájékoztatót tudnak telefonjukra letölteni, s lejátszani. Ez a tájékoztató internetes információkat, de szükség esetén hangos és fényképes tájékoztatót nyújt az intézmény aktuális egységéről, helyiségéről (pl: Könyvtár, Árkád, Galéria Kávézó)

Tuti menü