Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek a témában képes leírás - QR kód.tlap.hu
részletek »

Cikkek a témában - QR kód.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: qrkod.tlap.hu » Cikkek a témában
Keresés
Találatok száma - 12 db
A QR kód legyen a barátod!

A QR kód legyen a barátod!

Rengeteg helyen látható, de az átlagember még nem tudja, mi ez és hogyan használhatja. Messziről nézve olyan, mint a kőkorszaki PC-s játékok 'lefele araszoló szörnye', amire bőszen lehetett lőni. Holott nem más ez, mint a XXI. század 'digitális amőbája', a QR kód, melynek jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Gyakorlatilag kétdimenziós vonalkód, melynek a hibatűrése igen nagy, így az alkalmazhatósága is. Mutatjuk!

A QR-kód

A QR-kód

Kinek ismerős a QR-kód? Gon­do­lom az, aki­nek van and­ro­i­dos tele­fonja vagy mos­ta­ná­ban volt kint Japán­ban, az már hasz­nálta is a Bar­code Scan­ner vagy hasonló prog­ram­ját, és látja, hogy a fenti vonal­kód (nem vonal, de nincs rá más magyar szó) a Japán­fel­de­rítő olda­lára mutat. Annak elle­nére, hogy a japá­nok híre­sek a haszon­ta­lan, de vic­ces dol­gok fel­ta­lá­lá­sá­ról (a haszontalan/perverz, haszontalan/egyéb dol­gok­ról ne is beszél­jünk...) ez az információ-tárolási rend­szer az ő találmányuk.

Ipari megoldások otthon

Ipari megoldások otthon

Kit érdekel, hogy egy telefon alkalmas vonalkód olvasónak? Itthon még ritkák a QR kódos reklámtáblák és nem valószínű, hogy hirtelen ezek leolvasása lenne a fontos számunkra. Kit érdekes a flottakövetés, ha nincs komoly autó- vagy telefonflottánk? Joggal merülnek fel ilyen kérdések, ám könnyen kiderül: az ilyen 'ipari alkalmazások' akár egy család számára is hasznosak lehetnek. Már akkor, ha lehetőség van a telefon képességeinek kihasználására.

Kösse össze az off-line és az on-line világot

Kösse össze az off-line és az on-line világot

Képzeljünk el egy olyan városi sétát, ahol meglátva egy épületet, jó lenne tudni róla többet, de nincs nálunk a bédekker és az épületen sincs felirat. Egyszer csak meglátunk egy érthetetlen krix-kraxot, amit ha lefotózunk egy kamerás telefonnal, akkor az megfejti a kódot, ami pl. egy honlapcím vagy éppen egy Wikipédia szócikk és ha van mobilinternetünk, már olvashatjuk is az épület történetét. Ezt a technológiát úgy hívják, hogy QR kód.

Mi fán terem a QR-kód?

Mi fán terem a QR-kód?

A kód már több mint 17 éve létezik, mégsem olyan ismert, mint vonalas társa. A vonalkódra emlékeztetően fekete-fehér színben, kis alakzatok rendezetlennek tűnő halmaza látható ma már szinte mindenütt: újságokon, plakátokon, hirdetésekben és cikkek végén, játékokon, jegyeken, de kiállításon is találkozhattunk már e jelekkel. A cikkben a történetéről, felépítéséről és a megjelenéséről nyújtunk információt.

Négyzet határok nélkül: nyerésre áll a QR-kód

Négyzet határok nélkül: nyerésre áll a QR-kód

Az Egyesült Államokban a múlt héten kezdődött a Martha Marcy May Marlene című film országos promóciója. Az idei Sundance Filmfesztiválon a legjobb drámai rendezés díját begyűjtő és egyébként csak októbertől vetített mozi forgalmazója merész húzással kizárólag olyan plakátokat és reklámanyagokat vet be a kampányban, amelyek egy hatalmas QR-kódot tartalmaznak - ezekbe az előzetesekre mutató linkeket ágyazták be. A kétségkívül figyelemfelkeltő akció merésznek azért mondható, mert jelenleg az amerikaiak körülbelül 26 százaléka rendelkezik csak a kód olvasására leggyakrabban használt eszközzel, okostelefonnal, de e csoportnak is csupán 18 százaléka szokott QR-kódot szkennelni...

Népszerű a QR kód?

Népszerű a QR kód?

A QR kódok és egyáltalán a kétdimenziós vonalkód-technológia valóban népszerű, és elterjedőben van világszerte. Nemcsak kifejezetten azért, mert kitárja az automatikus azonosítás lehetőségeit, hanem azért, mert az azonosításon túl további szolgáltatásokat is el lehet velük érni.

Öt dolog, amit tudnunk kell a QR kódokról

Öt dolog, amit tudnunk kell a QR kódokról

A QR (quick response) kódok népszerűsége viharos gyorsasággal nő, a végtelen számú lehetőség, melyet magában hordoz, mindenki számára nyilvánvaló. Ismerjük a QR kódokat hirdetőtáblákról, csomagolásokból, tv-reklámokból, buszmegállókból, az üzleti életből stb. csakúgy, mint a piackutatás világából. (Tudtad, hogy már a tetoválások és a sírkövek feliratai esetében is használják őket?) Az azonban még sincs a köztudatban, hogyan használhatják ki a piackutatók ezeket a kódokat munkájuk során. A QR kódok megjelenítése fogyasztók számára csak egy dolog, de azok felhasználása fogyasztói insightokhoz jutás céljából már más tészta. Weboldalamon megtudhatja mi az öt legfontosabb dolog, amit minden piackutatónak tudnia kell a QR kódokról

QR kód cikkek -  QR Creator

QR kód cikkek - QR Creator

A 90-es évek elején még senki sem hitte volna, hogy az eredetileg autóalkatrész-gyártás áttekinthetőségének céljából létrehozott QR-kód (Quick Response Code/gyors válaszkód) napjainkra egészen más területeken válik igen népszerűvé. Ezen portálon a QR (Quick Response) kóddal kapcsolatos írások, cikkek, érdekességek magyar nyelven. Rendszeresen frissülő tartalom, amelyből megismerheti a hazánkban még viszonylag új QR technológiával kapcsolatos újdonságokat és tanácsokat, ötleteket kaphat a további felhasználásához!

Hirdetés
QR kód: ábra vagy lehetőség?

QR kód: ábra vagy lehetőség?

Az okostelefonok mára már szinte meghódították az egész világot, nem telik el perc úgy, hogy valaki elő ne venné készülékét vagy ne nyomogatná azt. Ennek köszönhetően a vállalkozások mind online, mind offline hatékonyabban léphetnek kapcsolatba ügyfeleikkel. Ehhez nincs is szükségük másra, mint egy olyan 'ábrára', mely a való (körülöttünk lévő) világból (plakátról, villamosról, közvetítés közben, foglaláson) kiemelve gyorsan és egyszerűen juttatja digitális információkhoz a felhasználókat.

Sok álláskereső nem is hallott erről, pedig sokat segíthet

Sok álláskereső nem is hallott erről, pedig sokat segíthet

Kevés álláskereső gondol arra, hogy mennyire fontos az, hogy életrajzuk, pályázatuk kitűnjön a tömegből. Pedig egy egyszerű trükk sokat dobhat a helyzeten. Kevés álláskereső gondol arra, hogy mennyire fontos az, hogy életrajzuk, pályázatuk kitűnjön a tömegből. Pedig egy egyszerű trükk sokat dobhat a helyzeten. Nyugat-Európában és az Amerikában gyakori, nálunk még viszonylag ritka, hogy egy álláskereső QR-kódot helyezzen el önéletrajzán. Pedig ez az apró technológiai újdonság sokat dobhat a pályázaton, többek között azért, mert kiemeli az önéletrajzot a többi jelentkező közül, sőt, emlékezetessé teheti a pályázót a HR-szakember számára.

Tudd meg gyorsan!

Tudd meg gyorsan!

Bár lehetőségei szinte korlátlanok, a QR-kódot eddig főként a reklám- és médiaipar fedezte fel magának. A nagy áttörés még várat magára, játéknak viszont addig is kiváló. Az innovatív kódolást 1994-ben az autóipari Denso-Wave találta föl, és eleinte az alkatrészgyártásban használt egységek és folyamatok azonosítására szolgált. Mivel nyílt szabványról van szó, borítékolni lehetett, hogy ki fog szabadulni az autógyártásból, tömeges polgári karriert azonban csak az előző évtized vége felé, a kamerás okostelefonok elterjedésével kezdett a QR-kód.

Tuti menü