Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
QR kód linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

QR kód képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: qrkod.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
 Mi az a QR kód? És mire jó?

Mi az a QR kód? És mire jó?

Biztosan feltűnt már egy- két helyen Neked is ez a furcsa alakzat. Ez a QR kód, ami nem más, mint egy mobilkód, egy kétdimenziós vonalkód. Neve a Quick Response, azaz gyors válasz szóösszetételből ered. Ötletes kis japán találmány, melyet okostelefonra telepíthető QR kód szkennerrel tudsz beolvasni és értelmezni a kódolt üzenetet. Ez az üzenet lehet egy térkép, szöveg, névjegy, email üzenet, vagy webhely, amit megnyit a böngésző, ha beolvasod a kódot. És mire jó?

 Újabb őrület: támad a mobilkód

Újabb őrület: támad a mobilkód

Divatot teremthet, trendivé válhat, a cégeknek pedig a lehető legjobb eszköz a kommunikációhoz. Hazánkban is megindul a mobilkódok alkalmazása. Sok olyan technológia jött már napvilágra a telekommunikáció életében, amihez nagy reményeket fűztek, de végül megbuktak. Volt több olyan is, amik jóformán a fejlesztések melléktermékeként születtek meg és csak úgy mellékesen hatalmas, nem várt sikereket értek el. A mobilkódról egyelőre nem lehet megmondani, milyen sorsra jut hazánkban, de a Pannon, a T-Mobile és a Sanoma közös fellépése azt jelzi, ők sokat remélnek tőle.

4 érdekes vonalkódolvasó Androidra

4 érdekes vonalkódolvasó Androidra

A legnépszerűbb vonalkódolvasó alkalmazás, melyet a ZXing (Zebra Crossing) csapat fejlesztett. A Barcode Scanner segítségével nemcsak termékek árait lehet azonosítani, hanem bármilyen egyéb információt tartalmazó vonalkódot is. A Barcode Scanner QR kód olvasására is képes.

A csomagoláson

A csomagoláson

A világon sok helyen használják a QR kódokat csomagoláson. Magyarországon még elvétve találkozni, ezzel de véleményem szerint nemsokára eljön az az idő is, hiszen egyre több az okostelefon, és a marketingesek minden lehetőséget megragadnak, hogy vásárlóikat bevonják az új technológia segítségével. A honlapunkon külföldi gyártók példáit mutatjuk be.

A gumiabroncson

A gumiabroncson

A QR kódok segítségével a fogyasztók 50-nél is több kritérium alapján alkothatnak majd képet az adott abroncs jellemzőiről. A Dunlop, a magas- és rendkívül magas teljesítményű abroncsok terén a világ egyik vezető gyártója bejelentette, hogy az újonnan eladott abroncsok esetében idén novembertől kötelező új európai abroncscímkékre QR kódokat fog rányomtatni. Az új európai abroncscímke 3 fontos abroncstulajdonságról fogja tájékoztatni a vásárlókat: üzemanyag-hatékonyság, nedves tapadási teljesítmény és külső gördülési zaj.

A modern önéletrajz kelléke

A modern önéletrajz kelléke

z ügyesen elhelyezett QR-kóddal kiegészített önéletrajz megalkotóját Victor Petit-nek hívják, aki egy gyakornoki helyet pályázott meg - az alábbi videót látva pedig az már talán annyira nem meglepő, hogy meg is szerezte.

A QR kód legyen a barátod!

A QR kód legyen a barátod!

Rengeteg helyen látható, de az átlagember még nem tudja, mi ez és hogyan használhatja. Messziről nézve olyan, mint a kőkorszaki PC-s játékok 'lefele araszoló szörnye', amire bőszen lehetett lőni. Holott nem más ez, mint a XXI. század 'digitális amőbája', a QR kód, melynek jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Gyakorlatilag kétdimenziós vonalkód, melynek a hibatűrése igen nagy, így az alkalmazhatósága is. Mutatjuk!

A QR kódok jelene és jövője

A QR kódok jelene és jövője

A kódolvasók elsősorban mobiltelefonokra telepíthetőek, és nagyjából az összes kamerás mobiltelefon típushoz van már hatékony és gyors kódolvasó, van amelyik készüléket már egy ilyen előre telepített alkalmazással lehet megvásárolni. A QR kódok egyszerűen integrálhatók a marketingstratégiába, a kódok elnavigálhatják a felhasználókat termékek leírásaihoz, bemutatókhoz, videókhoz, a márka Facebook vagy Twitter oldalaihoz vagy akár közvetlenül a hirdető mobil oldalára.

A QR-kód

A QR-kód

Kinek ismerős a QR-kód? Gon­do­lom az, aki­nek van and­ro­i­dos tele­fonja vagy mos­ta­ná­ban volt kint Japán­ban, az már hasz­nálta is a Bar­code Scan­ner vagy hasonló prog­ram­ját, és látja, hogy a fenti vonal­kód (nem vonal, de nincs rá más magyar szó) a Japán­fel­de­rítő olda­lára mutat. Annak elle­nére, hogy a japá­nok híre­sek a haszon­ta­lan, de vic­ces dol­gok fel­ta­lá­lá­sá­ról (a haszontalan/perverz, haszontalan/egyéb dol­gok­ról ne is beszél­jünk...) ez az információ-tárolási rend­szer az ő találmányuk.

Hirdetés
A QR-kód lehet a jövő üzletközpontja

A QR-kód lehet a jövő üzletközpontja

Legyen szó URL-ről, kapcsolati információkról, applikációkhoz köthető, meta-adatokat küldő linkekről, beszálló kártyáról, vonaljegyről, bérletről, egy adott címre történő levélírásról vagy bevásárlásról; a QR kód mindezt pár képponttal képes elintézni.

A sikeres QR kód kampány ismérvei

A sikeres QR kód kampány ismérvei

Feltételezve, hogy a QR kód kampány az adott vállalat marketing stratégiájába szervesen illeszkedik, az eddigi ismeretek alapján bemutatjuk milyen dolgokra érdemes odafigyelni és hol használd a Qr kódot.

A vonalkód, QR-kód fejlődése

A vonalkód, QR-kód fejlődése

elenleg a QR-kód használata került előtérbe és népszerűsége egyre nő. Főleg Japánban, de 2000 júniusában nemzetközi szabvánnyá vált, így Magyarországon is elindult hódító útjára. Nem véletlen, hiszen ez a kétdimenziós vonalkód jelentősen több információt képes tárolni, mint egy átlagos vonalkód, mivel a sarkokban található jellegzetes négyzet alakú mezők miatt könnyű szkennelni és szinte bármilyen szögből fényképezve (akár elforgatva is) könnyedén azonosítható és feldolgozható jelet kaphat az eszköz...

ADNS alapú QR-kód - Jogjegy

ADNS alapú QR-kód - Jogjegy

A becslések szerint a magyar termékforgalom hozzávetőlegesen 10 százaléka hamisítvány, ami több százmilliárd forintnyi bevételkiesését jelent a költségvetés számára. Világszerte pedig mintegy 500 milliárd euróra becsülik a termék- és védjegyhamisítás által okozott károkat. A hamisítás elleni küzdelem szerte a világon komoly erőket mozgósít. Ebben a harcban fontos eszköz lehet az Intersoft Hungary Kft. szakemberei által kifejlesztett ADNS (Attestation DataNet Service) eljárása és az így megszületett Jogjegy...

Asztali nyomtató

Asztali nyomtató

Az amerikai Zebra cég asztali sorozatának legkisebb tagja a LP-2824 Plus címkenyomtató. Kis teljesítményű (napi 1.000-1.500 címke) nyomtatására ajánlott, műanyag felépítésű termáltranszfer printer. A felújított sorozat kompatibilis valamennyi Zebra nyomtatóval. A típus kialakításának fő szempontjai az egyszerű kezelés és a megbízható, problémamentes működés.Az Open ACCES formatervnek köszönhetően a printer fedlapjának kinyitása nélkül ráláthatunk a címkére.

Az oktatásban

Az oktatásban

Egy dolog az eszközök megfelelő használata, de ezen használatnak értelmet: célt és tartalmat kell kapnia. Magát az eszközt nem elég birtokolni, kezelni, a hozzá kapcsolható és rendelkezésre álló tömérdek IKT alkalmazás, eszköz közül ki kell tudni választani a számunkra megfelelőt, mellyel könnyíthetjük, segíthetjük az életünket, azonban az irányítást nem szabad átadnunk. A motiváció felébresztése és megtartása is fontos feladat. A tartalom-motiváció kettőse sok különböző műveltségi terület kapcsolatát és összefüggéseit tárhatja fel és világíthatja meg, elősegítheti a résztvevők közötti kooperáció fejlődését és a használattal járó íratlan szabályok elsajátítását teszi lehetővé. A QR kód, mint új, érdekes és egyre inkább elterjedt technológia lehetőséget teremt a mobiltelefon és internet használatának kibővítésére és motivációs iránymutatásra.

Bélyeg helyett mátrixkód

Bélyeg helyett mátrixkód

Pandur Imre a kétdimenziós vonalkód és az okostelefonok kombinációjában látja a jövő reklámhordozóját. Japánban, Kínában, Koreában évek óta használják, szinte minden terméken van és óriásplakátokra is ráteszik. A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, amelynek a varázsa a sebességben rejlik. Azonnal megfejthető, csupán egy okostelefonra van szükségünk, és a nekünk szánt rejtett információ feltárul.

Beszéló tanulókártyák

Beszéló tanulókártyák

Képeslap méretű kártyák QR kóddal, így okostelefonnal rögtön meg is tudod hallgatni a párbeszédeket! 100 hasznos mindennapi párbeszéd angolul a párbeszéd hasznos panelmondatai kiemelve magyar jelentéssel angol-magyar szószedet profi minőségű hanganyagok.

Tuti menü