Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mobilkód alkalmazás esetleírások képes leírás - QR kód.tlap.hu
részletek »

Mobilkód alkalmazás esetleírások - QR kód.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: qrkod.tlap.hu » Mobilkód alkalmazás esetleírások
Keresés
Találatok száma - 13 db
A csomagoláson

A csomagoláson

A világon sok helyen használják a QR kódokat csomagoláson. Magyarországon még elvétve találkozni, ezzel de véleményem szerint nemsokára eljön az az idő is, hiszen egyre több az okostelefon, és a marketingesek minden lehetőséget megragadnak, hogy vásárlóikat bevonják az új technológia segítségével. A honlapunkon külföldi gyártók példáit mutatjuk be.

A gumiabroncson

A gumiabroncson

A QR kódok segítségével a fogyasztók 50-nél is több kritérium alapján alkothatnak majd képet az adott abroncs jellemzőiről. A Dunlop, a magas- és rendkívül magas teljesítményű abroncsok terén a világ egyik vezető gyártója bejelentette, hogy az újonnan eladott abroncsok esetében idén novembertől kötelező új európai abroncscímkékre QR kódokat fog rányomtatni. Az új európai abroncscímke 3 fontos abroncstulajdonságról fogja tájékoztatni a vásárlókat: üzemanyag-hatékonyság, nedves tapadási teljesítmény és külső gördülési zaj.

A modern önéletrajz kelléke

A modern önéletrajz kelléke

z ügyesen elhelyezett QR-kóddal kiegészített önéletrajz megalkotóját Victor Petit-nek hívják, aki egy gyakornoki helyet pályázott meg - az alábbi videót látva pedig az már talán annyira nem meglepő, hogy meg is szerezte.

ADNS alapú QR-kód - Jogjegy

ADNS alapú QR-kód - Jogjegy

A becslések szerint a magyar termékforgalom hozzávetőlegesen 10 százaléka hamisítvány, ami több százmilliárd forintnyi bevételkiesését jelent a költségvetés számára. Világszerte pedig mintegy 500 milliárd euróra becsülik a termék- és védjegyhamisítás által okozott károkat. A hamisítás elleni küzdelem szerte a világon komoly erőket mozgósít. Ebben a harcban fontos eszköz lehet az Intersoft Hungary Kft. szakemberei által kifejlesztett ADNS (Attestation DataNet Service) eljárása és az így megszületett Jogjegy...

Bélyeg helyett mátrixkód

Bélyeg helyett mátrixkód

Pandur Imre a kétdimenziós vonalkód és az okostelefonok kombinációjában látja a jövő reklámhordozóját. Japánban, Kínában, Koreában évek óta használják, szinte minden terméken van és óriásplakátokra is ráteszik. A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, amelynek a varázsa a sebességben rejlik. Azonnal megfejthető, csupán egy okostelefonra van szükségünk, és a nekünk szánt rejtett információ feltárul.

Borkód

Borkód

Romantikusan vágyódhatunk néha a nyugodt remeteélet után, de valljuk be, mobiltelefonok nélkül nem tudunk létezni a mai világban. Sokan már internet kapcsolattal rendelkező okos telefonok nélkül sem. Egyre több helyen (például termékek csomagolásán) találkozhatunk furcsa mintájú jelekkel, amelyek számtalan hasznos információt juttatnak mobiltelefonunkra pár másodperc alatt, egy ujjmozdulattal. Ezek a kétdimenziós vonalkódok - adatmátrixok, QR-kódok - lassan és észrevétlenül beszivárognak mindennapi életünkbe, hazai borászatok azonban még nem használták ki az ebben rejlő lehetőségeket.

DigiCsekk

DigiCsekk

A Díjbeszedő Holding Zrt. leányvállalata, a FOLD-R Zrt. által kifejlesztett mobil fizetési megoldás egy olyan standardizált technológia, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy amennyiben rendelkezik bármely magyarországi kereskedelmi bankban vezetett számlájához kapcsolódó bankkártyával, akkor a felhasználó a mobiltelefonjába beépített kamera segítségével, egy ún. QR-kódot - azaz a papír alapú számlán vagy csekken található, a fizetendő tétel kifizetéséhez szükséges összes adatot tartalmazó 2 dimenziós kódot lefényképezve, azonnali fizetést kezdeményezhessen és hajtson végre

Fizess QR-kóddal!

Fizess QR-kóddal!

Nemsokára már nem az a kérdés a boltban, hogy van-e nálunk pénz, hanem hogy van-e a telefonunkon kódolvasó app. A készpénz visszaszorításának újabb lépése, Magyarországon egyelőre taxizáskor és online vásárláskor. Eredetileg több információt tartalmazó, vonalkódpótló megoldásnak szánták, mára mobilfizetési médium lett belőle. Míg a világ mobilfizetési technológiákban már régebb óta bővelkedő részén (elsősorban Ázsiában) a qr-kódos fizetés már egy ideje bevett dolog, addig Magyarországon most bontogatja szárnyát ez a modell - egyelőre az egyik taxitársaságnál és egy online áruháznál...

HP hamisítás elleni útmutató

HP hamisítás elleni útmutató

Európában, a Közel-Keleten és Afrikában néhány, de nem minden eredeti HP tintasugaras nyomtatópatron dobozán található biztonsági címke. Ha van HP biztonsági matrica, akkor az vagy a doboz tetején lévő akasztós fül jobb felső sarkában, vagy a doboz bal vagy jobb oldalán található.

Hirdetés
Kiszűrhetők a hamis nyomtatópatronok

Kiszűrhetők a hamis nyomtatópatronok

Az ITP.net portál beszámolója szerint HP Mobile Authentication névvel új eredetiség ellenőrző szolgáltatást indított a számítástechnikai eszközgyártó saját gyártású nyomtatópatronjai eredetiségigazolása céljából. A patronok és festékkazetták csomagolásán QR-kódot, illetve alfanumerikus kódokat helyeznek el, amelyek segítségével a vásárlók ellenőrizhetik, eredeti terméket választottak-e.

MasterCard Mobile kereskedőknek

MasterCard Mobile kereskedőknek

A FHB Bank Zrt., a MasterCard Europe sprl., a Magyar Telekom Távközlési Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., és az MPP Magyarországi Informatikai Szolgáltató Zrt. együttműködésével új, innovatív, sokoldalú fizetési megoldás született. A résztvevő partnerek olyan szolgáltatást kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy a rendszerhez csatlakozott Kereskedők termékei és szolgáltatásai mobiltelefonon keresztül is megvásárolhatók, a Kereskedők által kiállított számlák pedig kifizethetők legyenek.

Megjött az újdonság, csodálkoznak a magyar vásárlók

Megjött az újdonság, csodálkoznak a magyar vásárlók

Megerősítette a Pénzcentrum.hu korábbi értesülését a G'Roby: az élelmiszerlánc az első, amely Magyarországon bevezeti a QR-kódos vásárlási technikát. Az online boltként működő plakátokkal már több helyen találkozhatnak a budapestiek, most mutatjuk azt is, hogy működik a rendszer.

QR-kóddal gyorsított autókölcsönzés

QR-kóddal gyorsított autókölcsönzés

Mindössze néhány másodperc alatt átvehető a kiválasztott autó a Sixtnél egy mobil-alkalmazás és a QR-kód segítségével. Az innovatív kétdimenziós vonalkódos technológia néhány kézmozdulatra rövidíti le a pulthoz kötött kölcsönzési folyamatot, a papírmunka helyett alkalmazott - kódolvasóra bízott - információcsere minimálisra csökkenti az irodákban történő sorban állást. Az új szolgáltatás több mint 70 állomáson lesz elérhető. A részletekért látogasson el weboldalunkra.

Tuti menü